Recept na plnku, v Amerike podávanú na Deň vďakyvzdania. Vyskúšať ako prílohu ku kuraťu, si ju ale môžete vyskúšať aj vy. Vyznačuje sa nadýchanou štruktúrou a jemne pikantnou chuťou rozmarínu, petržlenu a tymiánu.
Suroviny
- ¼ šálky masla
- 1 šálka nahrubo nasekaného zeleru
- 1 šálka nahrubo nasekanej cibule
- 2 a ½ šálky kuracieho vývaru
- 1 balenie chlebových krutónov
- sušený tymián
- sušený petržlen
- sušený rozmarín
- soľ
Postup
- Rúru predhrejte na 175 °C.
- V hrnci na miernom ohni rozohrejte maslo. Pridajte zeler a cibuľu a za občasného miešania duste 5 minút alebo kým nezmäknú.
- Do hrnca pridajte kurací vývar a zahrejte ho do varu. Odstavte hrniec z ohňa. Pridajte krutóny, sušené bylinky podľa chuti, soľ a zľahka premiešajte.
- Lyžicou dajte plnku do vymastenej zapekacej misy s rozmermi 23×33 cm.
- Pekáč prikryte.
- Pečte 30 minút.