Tajnou ingredienciou tochto receptuí je čerstvé chorizo – pikantná mexická bravčová klobása.
Ingrediencie
- 340 g mletého hovädzieho mäsa
- 100 g čerstvého choriza
- 1 veľké vajce
- 85 g jemnej kukuričnej múky
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 lyžica chilli
- 1 lyžica mletej rasce
- 1/2 lyžičky sušeného oregana
- 1/2 lyžičky granulovanej cibule
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
- 400 g kukuričných tortillových čipsov
- 60 g čedaru, nakrájané na 30 kociek
- natrhaný ľadový šalát, guacamole, pico de gallo a kyslá smotana na podávanie
Postup
- Rúru predhrejte na 200°C. Použite na plech na pečenie papier.
- Vo veľkej mise zmiešajte mleté hovädzie mäso, chorizo, vajce, kukuričnú múku, paradajkový pretlak, chilli, rascu, oregano, granulovanú cibuľu, 1 lyžičku soli a niekoľko štipiek korenia.
- Zmes naberte na porcie veľké ako polievková lyžica. Do stredu každej z nich vtlačte 1 kocku syra, okolo nej stlačte mäso, aby sa uzavrela, a zrolujte do hladkej guľôčky.
- Tortilové čipy vložte do plastového vrecka, uzavrite a rozdrvte valčekom. Do vrecka vhoďte naraz 3 alebo 4 mäsové guľôčky a obaľte ich, aby sa zľahka obalili v rozdrvených čipsoch.
- Obalené mäsové guľky poukladajte na pripravený plech a pečte, kým sa zvonku nezačnú opekať a syr sa vo vnútri nerozpustí, 10 až 12 minút.
- Mäsové guľky podávajte na tanieri a na natrhanom šalátu s guacamole, pico de gallo a kyslou smotanou.