ReceptyVegan/Vegetarian

Recept na špargľu pečenú v rúre

Pečená špargľa ochutená cesnakom, citrónom a parmezánom. Veľmi rýchly recept. Vyskúšajte k jahňacine alebo grilovaným rybám.

Ingrediencie

  • 1 zväzok tenkých špargľových výhonkov, orezaných
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 a ½ lyžice strúhaného parmezánu (voliteľné)
  • 1 strúčik cesnaku, mletý (voliteľné)
  • 1 lyžička morskej soli
  • ½ lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 lyžica citrónovej šťavy (nepovinné)

Postup

  1. Predhrejte rúru na 220 °C.
  2. Špargľu vložte do misy, pokvapkajte olivovým olejom a premiešajte. Posypte parmezánom, cesnakom, soľou a korením. Špargľu usporiadajte do jednej vrstvy v zapekacej miske.
  3. Pečte vo vyhriatej rúre, kým nezmäkne, 12 až 15 minút v závislosti od hrúbky. Tesne pred podávaním pokvapkajte citrónovou šťavou.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang