Podávajte s akýmikoľvek čerstvo uvarenými cestovinami.
Ingrediencie
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 stredne veľká cibuľa nakrájaná nadrobno
- 4 strúčiky cesnaku, mleté
- 1 malá zelená paprika, nakrájaná na kocky
- 1 plechovka nakrájaných paradajok
- 1 plechovka paradajkovej omáčky
- 1 plechovka paradajkového pretlaku
- 2 lyžičky sušeného oregana
- 2 lyžičky sušenej bazalky
- 1 lyžička soli
- ½ lyžičky mletého čierneho korenia
Postup
- Mleté hovädzie mäso, cibuľu, cesnak a zelené korenie zmiešajte vo veľkom hrnci na stredne silnom ohni. Varte a miešajte, kým mäso nezhnedne a nerozpadne sa a zelenina nezmäkne, 5 až 7 minút.
- Do panvice vmiešajte paradajky nakrájané na kocky, paradajkovú omáčku a paradajkový pretlak. Dochuťte oreganom, bazalkou, soľou a korením.
- Omáčku na špagety varte 1 hodinu za občasného miešania.