Hlavné jedláRecepty

Recept na omáčku Alfredo

Recept na bohato krémovú omáčku Alfredo. Vynikajúci spôsob, ako premeniť obyčajné cestoviny fettuccine na skutočnú pochúťku alebo ozvláštniť zeleninu varenú v pare.

Suroviny

  • ¼ šálky masla
  • 1 šálka hustej smotany
  • 1 a ½ šálky čerstvo nastrúhaného parmezánu
  • 1 strúčik cesnaku
  • ¼ šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate

Postup

  1. V panvici na miernom ohni rozpusťte maslo.
  2. Vmiešajte smotanu a varte 5 minút.
  3. Pridajte syr a pretlačený cesnak a nepretržite miešajte, kým sa syr nerozpustí.
  4. Vmiešajte petržlenovú vňať a podávajte.

TIP: Parmezán sa nie vždy dobre roztaví, nahrádzat sa može syrom Gruyère.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang