Táto marináda sa skvele hodí ku grilovaným steakom, ale je vhodná aj keď steaky pečiete doma na panvici.
Suroviny
- ½ šálky olivového oleja
- ⅓ šálky sójovej omáčky
- ⅓ šálky čerstvej citrónovej šťavy
- ¼ šálky worcestrovej omáčky
- 3 lyžice sušenej bazalky
- 1 a ½ lyžice cesnakového prášku
- 1 a ½ lyžice sušeného petržlenu
- 1 lyžička mletého bieleho korenia
- ¼ lyžičky štipľavej paprikovej omáčky (voliteľné)
Postup
- Olivový olej, sójovú omáčku, citrónovú šťavu, worcestrovú omáčku, bazalku, cesnakový prášok, petržlenovú vňať, biele korenie, mletý cesnak a omáčku z feferónky dajte do mixéra.
- Mixujte pri vysokých otáčkach, kým sa dôkladne nespoja, približne 30 sekúnd.
- Vložte marinádu do uzatvárateľného plastového vrecka. Pridajte steak, obaľte ho marinádou, vytlačte prebytočný vzduch a vrecko uzavrite.
- Marinujte v chladničke až 8 hodín.
- Steak vyberte z marinády, pečte na panvici alebo ugrilujte na požadovanú prepečenosť.