Táto rýchla polievka je plná všetkých chutí, ktoré by ste očakávali v tex-mex chilli. Jednoducho ju upravte podľa svojej chuti, pridajte viac taco korenia alebo čerstvo nakrájané papričky jalapeňo pre väčšiu pálivosť. Tínedžeri milujú túto polievku s tortillovými čipsami, rozdrobeným syrom Cheddar a kopčekom kyslej smotany.
Ingrediencie
- 0,5 kg mletého hovädzieho mäsa
- 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 1 plechovka čili fazule so šťavou
- 1 plechovka fazule so šťavou
- 1 plechovka kukurice s celými jadrami a šťavou
- 1 plechovka paradajkovej omáčky
- 2 šálky vody
- 2 plechovky olúpaných a nakrájaných paradajok
- 1 plechovka zelenej papriky nakrájanej na kocky
- 1 balenie zmesi korenia na taco
Postup
- Na stredne veľkej panvici uvarte mleté hovädzie mäso do hneda na strednom ohni. Nechajte ho odkvapkať a odložte bokom.
- Do hrnca dajte mleté hovädzie mäso, cibuľu, chilli fazuľu, fazuľu, kukuricu, paradajkovú omáčku, vodu, paradajky nakrájané na kocky, zelenú papriku a zmes korenia taco.
- Zmiešajte a pomaly varte 8 hodín na nízkom stupni.
TIP na podávanie: Polievku taco doplňte kyslou smotanou, avokádom a koriandrom, aby ste získali chuť hodnú reštaurácie.