Raňajkové sendviče neboli nikdy jednoduchšie, než s týmto jednoduchým trikom. Použite panvicu na šišky a vytvorte nadýchané plnené kolieska. Omelety, ktoré sú ideálne na opečený sendvič s bagetou. Celý pokrm sa pripravuje v rúre, takže nebudete musieť stráviť ráno státím nad sporákom. Prispôsobte si raňajky obľúbeným mäsom, syrom, zeleninou alebo prílohami.
Ingrediencie
- 10 veľkých vajec
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 170 g varenej klobásy
- 3 lyžice čerstvej pažítky, nasekané
- 6 minibagelov
- 6 plátkov syra Cheddar
- omáčka Sriracha alebo iná štipľavá omáčka (nepovinné)
Recept na 6 raňajkových sendvičov.
Postup
- Predhrejte rúru na 150 °C. Formu na šišky vymastite sprejom na pečenie.
- Vo veľkej miske šľahajte vajcia, kým nie sú konzistentné a nie sú viditeľné bielky. Pridajte soľ a korenie.
- Vajíčka nalejte do formy na šišky a rovnomerne ich rozdeľte do 6 jamiek.
- Pečte vo vyhriatej rúre, kým sa vajíčka nezapečú a nenapuchnú, 10 až 12 minút.
- Počas pečenia rozdeľte bagety a položte ich na vyložený plech. Jednu polovicu každej bagety posypte syrom. Pečte 4 až 5 minút, kým sa syr neroztopí a nezíska zlatohnedú farbu.
- Nožom prejdite po okraji šišky, aby ste odstránili vajíčka, a potom položte jedno na každú polovicu bagelu. V prípade potreby dozdobte horúcou omáčkou.