Hlavné jedláRecepty

Recept na tradičný makarónový šalát

Recept na jednoduchý a obľúbený šalát, ktorý sa hodí na večeru aj ako ľahký obed.

Suroviny

  • 4 šálky nevarených makarónov
  • 1 šálka majonézy
  • ⅔ šálky bieleho cukru
  • ¼ šálky bieleho destilovaného octu
  • 2 a ½ lyžice horčice
  • 1 a ½ lyžičky soli
  • ½ lyžičky mletého čierneho korenia
  • 2 stonky zeleru
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 zelená paprika
  • ¼ šálky strúhanej mrkvy (voliteľné)

Postup

  1. Priveďte do varu veľký hrniec s mierne osolenou vodou. Vo vriacej vode za občasného miešania varte makaróny, približne 8 minút.
  2. Prepláchnite ich pod studenou vodou a nechajte odkvapkať.
  3. Vo veľkej miske zmiešajte majonézu, cukor, ocot, horčicu, soľ a korenie.
  4. Zeler, cibuľu a papriku nakrájajte, zmiešajte s nastrúhanou mrkvou a makarónmi.
  5. Pridajte do misy k pripravenej omáčke z majonézy.
  6. Pred podávaním nechajte šalát v chladničke aspoň 4 hodiny, najlepšie však cez noc.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang