Hlavné jedláReceptyVegan/Vegetarian

Najlepšie vegetariánske čili na svete – recept

Toto pikantné vegetariánske čili je hotové za chvíľu a je plné zeleniny, fazule a chuti! Na druhý deň chutí ešte lepšie.

Ingrediencie

  • 1 lyžica olivového oleja
  • ½ stredne veľkej cibule nakrájanej nadrobno
  • 2 lyžice sušeného oregana
  • 1 lyžica soli
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 2 bobkové listy
  • 2 stonky zeleru, nakrájané
  • 2 zelené papriky, nakrájané
  • 2 jalapeňo papričky, nakrájané
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 balenia sójového granulátu
  • 3 plechovky celých lúpaných paradajok
  • ¼ šálky čili prášku
  • 1 lyžica mletého čierneho korenia
  • 3 plechovka fazule, rôzne druhy, scedené
  • 1 plechovka kukurice

Postup

  1. Vo veľkom hrnci na miernom ohni rozohrejte olivový olej. Vmiešajte cibuľu a ochuťte ju oreganom, soľou, rascou a bobkovým listom. Varte a miešajte, kým cibuľa nezmäkne.
  2. Primiešajte zeler, zelenú papriku, jalapeños a cesnak. Vmiešajte sójový granulát a znížte teplotu na minimum, prikryte hrniec a varte 5 minút.
  3. Vmiešajte paradajky a ochuťte mletým čili a čiernym korením. Vmiešajte fazuľu. Priveďte do varu, znížte teplotu na minimum a varte 45 minút.
  4. Vmiešajte kukuricu a pred podávaním varte ešte 5 minút.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang