DezertyRecepty

Recept na čokoládové muffiny

Príprava týchto muffinov je jednoduchá a rýchla a chutia naozaj výborne.

Suroviny

  • ¾ šálky mlieka
  • ⅓ šálky rastlinného oleja
  • 1 vajce
  • 2 šálky hladkej múky
  • ½ šálky bieleho cukru
  • 3 lyžičky prášku do pečiva
  • ½ lyžičky soli
  • ¾ šálky polosladkých čokoládových lupienkov
  • 3 lyžice bieleho cukru
  • 2 lyžice hnedého cukru

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200 °C a vyložte formu na muffiny papierovými košíčkami.
  2. V malej miske zmiešajte mlieko, olej a vajce, kým sa dobre nezmiešajú.
  3. V inej miske zmiešajte múku, 1/2 šálky cukru, prášok do pečiva a soľ a v strede urobte jamku.
  4. Do jamky nalejte mliečnu zmes a miešajte, kým sa cesto nespojí; pridajte čokoládové lupienky.
  5. Do pripravených košíčkov na muffiny dávajte po lyžičke cesto a každý košíček naplňte do 2/3. V malej miske zmiešajte 3 lyžice bieleho a hnedého cukru, posypte vrch muffinov.
  6. Pečte vo vyhriatej rúre, približne 20 až 25 minút.
  7. Krátko nechajte vychladnúť vo forme, potom preložte na mriežku. Podávajte teplé alebo úplne vychladnuté.

Kategorie:

Dezerty | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang