Tento lahodný recept je hotový už za 45 minút a z nižšie uvedených ingrediencií zasýti až 8 osôb.
Ingrediencie
Kuracie mäso:
- 12 kuracích stehien
- lyžička nastrúhaného čerstvého zázvoru
- červená cibuľa nakrájaná na štvrtiny
- 2 citróny (prekrojené na polovicu) a šťava z nich
- 2 chilli papričky (rozkrojené na polovicu)
Poleva:
- 2 lyžice kajenského korenia
- 2 lyžice mletej rasce
- 2 lyžice slivkového džemu
- Kvapka olivového oleja
- Soľ
Kukurica:
- 4 kukuričné klasy zo sladkej kukurice
- 10 stoniek čerstvého estragónu
- 1 nakrájaná chilli paprička
- 1/2 červenej cibule nakrájanej nadrobno
- Šťava z 2 limetiek
- syr Feta
Postup
- Vo vode uvarte kukuričné klasy s čerstvým estragónom. Z klasu odstráňte zrná a odrežte ich.
- Pridáme nakrájanú chilli papričku, vytlačenú limetku a červenú cibuľu. Odstavíme.
- Kuracie stehná vložíme do veľkej misy, pokvapkáme olivovým olejom a osolíme hrubozrnnou soľou.
- Pridáme červenú cibuľu, chilli, šťavu z 1 citróna, vodu a čerstvý zázvor. Potom kuracie stehná obalte v tých surovinách a prikryte fóliou.
- Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 45 minút.
- Všetky koreniny, džem a olej v mažiariku roztlačte, aby vznikla pasta.
- Rozpáľte panvicu na silnom ohni. Vyberte kurča z rúry, odstráňte z neho kožu a položte ho na servírovaciu dosku.
- Na rozpálenej panvici opečte kuracie stehná, do omáčky na kurča pridajte lyžicu slivkového džemu a potom ju nalejte do panvice s kurčaťom (citrón a červenú cibuľu si nechajte).
- Na servírovaciu dosku dáme lyžicu kukurice a na ňu položíme glazúrované kuracie stehná.
- Na kuracie mäso vytlačte citrón, na záver posypte fetou a podávajte.