Recepty

Recept na pečené nové červené zemiaky

Pečené červené zemiaky v najlepšom recepte. Červené zemiaky sa premiešajú s olivovým olejom, soľou a korením a potom sa dokonale prepečú.

Ingrediencie

  • 1,5 kg malých červených zemiakov, rozpolené
  • 60 ml olivového oleja
  • 1 lyžička soli a čerstvo mletého čierneho korenia

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200 °C a nastavte rošt rúry do najnižšej polohy.
  2. Zemiaky v mise premiešajte s olejom, soľou a korením. Uložíme ich reznou stranou nadol na plech.
  3. Zemiaky pečte vo vyhriatej rúre 20 až 30 minút, kým nezmäknú a nezískajú zlatohnedú farbu.
  4. Preložte ich na servírovaciu misu a podávajte.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang