Suroviny
- 300 g polohrubej múky
- 40 g droždia
- 8 vajec
- 4 PL oleja
- 1/2 kg mrkvy
- 1/2 kg brokolice
- 200 ml šľahačky
- 300 g šampiňónového syra
- 2 PL kečupu
- estragón
- 4 srúčiky cesnaku
- tuk na vymazanie plechu
- soľ
- mleté korenie
Postup
Múku preosejte do misy, urobte jamku, do ktorej rozdrobte droždie. Pridáme asi 5 PL teplej vody a pripravte kvások. Do múky prilejte ¼ l vody a olej. Vypracujeme vláčne cesto. Kým nakysne, uvaríte vajcia natvrdo, olúpte cih a nakrájajte na osminky. Cesto nechajte chvíľu kysnúť.
Medzitým očistite zeleninu. Mrkvu nakrájajte na plátky a brokolicu rozdeľte na malé ružičky. Zeleninu povarte asi 6 min. v osolenej vode, sceďte. Šľahačku zohrejte, rozdrobte do nej syr a za stáleho miešania rozpustite.
Na tukom vymazaný plech preneste vyvaľkané cesto. Potrite olejom, kečupom, uložte dusenú zeleninu a kúsky varených vajec. Zalejte syrovou omáčkou, do ktorej pridajte korenie, roztlačené kúsky cesnaku, estragón. V predhriatej rúre pečte asi 30 min.