Tento opičí chlieb je jednoduchý, vonia škoricou a chutí výborne. Na jedenie si nachystajte prsty. Zaručene si ich všetky oblížete.
Ingrediencie
- 1 šálka bieleho cukru
- 2 lyžičky mletej škorice
- 3 balenia chladeného kysnutého cesta
- ½ šálky nasekaných vlašských orechov (voliteľné)
- ½ šálky hrozienok (voliteľné)
- ½ šálky margarínu
- 1 šálka baleného hnedého cukru
Postup
- Predhrejte rúru na 175 °C. Vymastite jednu formu na bábovku.
- V miske zmiešajte biely cukor a škoricu. Cesto nakrájajte na kúsky a obaľte ich v zmesi cukru a škorice.
- Kúsky poukladajte najprv na dno pripravenej formy. Pokračujte, kým nie sú všetky kúsky obalené a umiestnené vo forme. Ak použijete vlašské orechy a hrozienka, poukladajte ich medzi sušienky.
- Margarín s hnedým cukrom rozpustite v malej panvici na miernom ohni. Varte 1 minútu. Nalejte na kúsky cesta.
- Pečte vo vyhriatej rúre 35 minút. Chlieb nechajte 10 minút vychladnúť v pekáči, potom ho vyklopte na tanier. Nekrájajte. Chlieb sa jednoducho rozpadne.