DezertyPečivoRecepty

Recept na najlepší opičí chlieb

Tento opičí chlieb je jednoduchý, vonia škoricou a chutí výborne. Na jedenie si nachystajte prsty. Zaručene si ich všetky oblížete.

Ingrediencie

  • 1 šálka bieleho cukru
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 3 balenia chladeného kysnutého cesta
  • ½ šálky nasekaných vlašských orechov (voliteľné)
  • ½ šálky hrozienok (voliteľné)
  • ½ šálky margarínu
  • 1 šálka baleného hnedého cukru

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 °C. Vymastite jednu formu na bábovku.
  2. V miske zmiešajte biely cukor a škoricu. Cesto nakrájajte na kúsky a obaľte ich v zmesi cukru a škorice.
  3. Kúsky poukladajte najprv na dno pripravenej formy. Pokračujte, kým nie sú všetky kúsky obalené a umiestnené vo forme. Ak použijete vlašské orechy a hrozienka, poukladajte ich medzi sušienky.
  4. Margarín s hnedým cukrom rozpustite v malej panvici na miernom ohni. Varte 1 minútu. Nalejte na kúsky cesta.
  5. Pečte vo vyhriatej rúre 35 minút. Chlieb nechajte 10 minút vychladnúť v pekáči, potom ho vyklopte na tanier. Nekrájajte. Chlieb sa jednoducho rozpadne.

Kategorie:

Dezerty | Pečivo | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang